Barevná stehýnka
Barevná stehýnka
Pokud patříte mezi ty, kdo mají rádi kuřecí maso, ale jednotvárnost kuřecích prsou je už nebaví, bude se vám určitě zamlouvat tento recept. Já jsem nad tímto strávila v kuse tři čtvrtě hodiny, protože jsem stehna dělala na pánvi, ale pokud máte šikovnou troubu, která peče z obou stran, máte vyhráno a můžete při vaření stihnout i další věci.
Budete potřebovat:
Kuřecí stehna
Rajčata
Papriky
Cibule
Konzervovaná kukuřice s fazolemi (od Bonduelle)¨
Pepř, sůl, možné i česnekové koření
Olivový olej
Postup:
Do receptu jsem nenapsala záměrně gramáž a počty kusů, protože v tomto jídle záleží jen na vás, kolik si tam toho dáte. Doporučuji přiměřené množství od všeho.
Jelikož z celého jídla se nejdéle budou péct stehna, začněte právě s nimi. Kůže bývá velmi tučná, tudíž ji přetáhněte přes stehno a pokud to jde, odřežte pryč. Maso opepřete, osolte a pokud máte rádi příchuť česneku, ničemu neublíží trocha česnekového koření. Dejte do pekáče podlitého trochou olivového oleje a pečte na 200°C alespoň 40 minut s častým otáčením.
Nyní přichází čas na očištění a nakrájení si zeleniny, což zabere také trochu času a vzhledem k masu nám to přijde vhod. Na pánvi si osmahněte nejprve papriku nakrájenou na plátky, aby byla měkká a opálená. Hotovou papriku odložte na talíř a vyměňte za cibulku. Tu osmahněte dozlatova. Rajčata na kostičky nebo měsíčky můžete nechat studená, anebo můžete také osmahnout.
Jestli už stehýnka vypadají, že jsou hotová, u kosti je masíčko krásně bílé či lehce růžové, nikoli krvavé, přihoďte do pánvičky kukuřici s fazolemi, proházejte s cibulkou a navrch dejte ještě papriku, aby se trochu ohřála. Pak už jen vyndáte maso a vše naložíte na talíř.
Nejlepší přílohou je rýže, jak po chuťové, tak po vizuální stránce. Samozřejmě jídlo je vydatné i bez přílohy.
Autor: Anička