Kapitola VIII – Proč začít cvičit, Individuální pomoc

02.11.2012 14:05

 

Kapitola VIII – Proč začít cvičit, Individuální pomoc

 

    Tak už jste začali s Vaší proměnou? Pokud ano, podělte se prosím o svůj příspěvek v diskuzi pod názvem: Vše o této stránce a napište prosím, jak Vám tyto stránky pomáhají. Potřebuji tentokrát pomoc od Vás. Vaše důvody proč v tomto projektu pokračovat, mi mohou pomoci s motivací jít dál a psát dál. Moc Vám děkuji.

    Dnešní otázka je Proč začít cvičit? Zhubnout můžete i bez cvičení, ale tím jen prodloužíte zbytečně proces. Vím, že cvičení je nuda a nebaví vás to, ale časem v tom rozhodně uvidíte zalíbení. Proč? Protože při cvičení se cítíte opravdu živý a zdravý. Při cvičení Vaše tělo uvolňuje endorfiny – hormony štěstí. Cvičení Vás i zklidní a uvolní. Tady jsou důvody:

-          Zpevní to vaše svaly i zdraví

-          Pomůže Vám to zhubnout a udržet si váhu

-          Budete se cítit mnohem lépe

    Když se podíváte výše, je Vám jasné v podstatě, proč začít cvičit. Rád bych Vám, ale tyto důvody vypsal podrobněji.

    Zpevní Vaše svaly i zdraví: tady je vše jasné, pokud se dokážete donutit cvičit, uvidíte výsledky, jak na své síle, tak i na zdraví.

Pomůže Vám to zhubnout a udržet si váhu: tento bod pokládám za nejdůležitější z těch tří a ostatní počítám jen do počtu k dokonalosti. Je jasné, že je důležité cítit se zdravě a spokojeně, ale tyto řádky čtěte hlavně proto, abyste pochopil proč začít cvičit a tady je ten důvod:

    Pokud začnete cvičit, posilovat a necháte svaly růst (a myslím tím normální svaly ne ty obrovské) tak Vám pomůžou snížit váhu a potom se i budete cítit zdravé a skvěle. Jak je to možné? Svaly jsou takové menší továrny, které pomáhají Vašemu tělu spalovat energii a tím pádem nic neodkládat v podobě tuků. Energií myslím kalorie v těle. Takže pokud začnete pravidelněji cvičit a rozvíjet svalstvo Vaše tělo bude spalovat více kalorií a potom si budete moci dopřávat i více sytá jídla – jako jsou brambory, těstoviny, oříšky a sem tam nějakou zdravější sladkost. (Zdravější sladkost – tím myslím například – hořká čokoláda, ale dá se vymyslet i jiné možnosti.)

    Není to opravdu tak hrozné, jak se zdá. Pokud si k tomu pustíte nějakou dobrou muziku, jde to skoro samo. (Nedoporučuji cvičení s televizí, když je zaplá často Vás něco zaujme a Vy přestanete vůbec něco dále dělat.)

    Musíte však sestavit svůj cvičební plán. Pokud budete mít určitý cíl, co odcvičit a jak odcvičit, pomůže Vám to vytrvat do konce. Nerad bych se pouštěl do toho, že bych vypisoval dlouhé návody jak cvičit, nejsem ani dietolog ani trenér. Ale můžu Vám poradit dobrou stránku, kde naleznete více informací o cvičení. Kde můžete sestavit na míru cviky a dokonce i najít návody jak cvičit.

Tuto stránku velice doporučuji, protože je velice prospěšná a zároveň zcela zdarma. (https://www.cviceni-doma.cz)

 

Individuální pomoc

 

    Mé stránky vznikly za účelem pomoci co nejvíce lidem, docílit svého cíle - zhubnout. Ne, já nejsem odborník, dietolog ani jiný vzdělanec. Ale jsem člověk, který Vám chce pomoci. Napište mi email (a.kopshin@gmail.com) kde napíšete něco více o sobě. A já se Vám pokusím individuálně pomoci a poradit jak dosáhnout Vašeho cíle. 

Diskusní téma: Kapitola VIII – Proč začít cvičit, Individuální pomoc

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek